Surgical Guide

Surgical Guide

Een surgical guide is een waardevol instrument wanneer u een implantaat nodig heeft om een beschadigde of ontbrekende tand te herstellen. Om een op maat gemaakte surgical guide te produceren, doorlopen we verschillende stappen, waaronder het maken van een 3D opname van uw tanden en kaken (CBCT-scan) en het gebruik van een intra-orale scanner om een guide te creëren die nauwkeurig over uw tanden en tandvlees past, waardoor heen geboord en geimplanteerd wordt.

Als onderdeel van het proces om een beschadigde of ontbrekende tand te vervangen door een implantaatkroon, zullen onze artsen enkele of alle van de volgende stappen ondernemen:

Eerst zal de tandarts uw mondconditie beoordelen door middel van een uitgebreid onderzoek, inclusief röntgenfoto’s, om te bepalen of u geschikt bent voor een tandheelkundig implantaat.

Indien u in aanmerking komt voor een tandheelkundig implantaat, wordt er een CTBC (cone-beam computed tomography) scan gemaakt. Hiermee kan de tandarts uw kaak-, bot- en anatomische structuren in 3D-beelden visualiseren.

Op basis van deze 3D-beelden wordt de plaatsing van het implantaat zorgvuldig gepland, waarbij rekening wordt gehouden met alle relevante anatomische kenmerken. De lengte en breedte van het implantaat worden geselecteerd om een geschikte plaatsing te garanderen.

Vervolgens wordt de surgical guide in 3D afgedrukt en in uw mond geplaatst om het boorproces voor de tandheelkundige implantaatbehandeling te starten.

Door deze zorgvuldige procedure kunnen we een nauwkeurige en effectieve plaatsing van het implantaat garanderen, wat resulteert in een succesvolle en duurzame tandheelkundige restauratie.

Waarom zou u een surgical guide voor implantaten overwegen?

Voordelen van een surgical guide:

  1. Nauwkeurige pasvorm van het implantaat: Het gebruik van een surgical guide vermindert de risico’s van het plaatsen van tandheelkundige implantaten en zorgt ervoor dat het implantaat nauwkeurig in de juiste positie wordt geplaatst, waardoor het resultaat van de behandeling effectief en langdurig is.
  2. Langdurige implantaatresultaten: Een surgical guide biedt een exacte geleiding voor het plaatsen van het implantaat, waardoor de levensduur ervan wordt verlengd en de kans op beschadiging wordt verkleind.
  3. Verbeterd functieherstel: De precisie die een surgical guide biedt, verbetert de mondfuncties en verkort de hersteltijd na de behandeling.
  4. Snellere tandheelkundige behandeling: Door vooraf de exacte locatie, diepte en hoek van de positie van het implantaat te kennen, kan de behandeling sneller en effectiever worden uitgevoerd.
  5. Verminderde risico’s: Een surgical guide zorgt voor een computergestuurde implantatieprocedure, waardoor de kans op onverwachte problemen tijdens de behandeling wordt verkleind.